The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Image Alt
  >  Activiteiten   >  Een balletje slaan met de Personeelsvereniging van Construsoft

Een balletje slaan met de Personeelsvereniging van Construsoft

Als collega’s zie je elkaar regelmatig en misschien wel meer dan je eigen partner. Een goede werksfeer vinden we daarom erg belangrijk bij Construsoft. Onze actieve Personeelsvereniging draagt hieraan bij en zorgt ervoor dat er regelmatig leuke activiteiten zijn. Begin juni was het tijd voor zo’n personeelsuitje. Dit keer stond een bezoek aan Golf in Voorst op het programma. Ideaal om elkaar eens in een andere omgeving te spreken en de krachten met elkaar te meten op de golfbaan. Collega Frankie Geuzens reisde vanuit België naar het mooie Achterhoek om daar een balletje te slaan. Hier lees je zijn verslag.

“Zaterdag 8 juni was het weer zover, met 46 Construsofters, inclusief enkele partners, waren we sterk aanwezig op het jaarlijkse uitje van de Personeelsvereniging van Construsoft. Rond 14:00 uur werden we verwacht op het domein van Golfclub ‘t Lohr in Voorst en starten deden we met koffie en gebak. De sfeer was uiterst gezellig, aangenaam en warm, de matige zuidwestenwind wat kouder. Gelukkig brak wat later de zon regelmatig door waardoor het een ideaal golfweertje werd.”

Over swingen, chippen en putten

“Tijdens een clinic van een uur werden ons de basiskneepjes van het vak aangeleerd in vier verschillende sessies. Hiervoor werden we in groepen van ongeveer twaalf personen ingedeeld en schoven we ieder kwartier door van de ene sessie naar de andere. Zelf begon ik met het afslaan waar we de swing aangeleerd kregen en hoe je die golfstick nu juist moet vastnemen. Logisch als je de uitleg ziet, maar precies tegendraads hoe je ’m zelf zou willen vastnemen, althans voor mij. De volgende sessie ging over etiquette op de golfbaan, welke golfclubs we zouden gebruiken en hoe de spelregels in elkaar steken. De volgende sessie leerden we ‘chippen’: de techniek om de golfbal van dichtbij de green op de green zelf te krijgen. De laatste sessie ging over het ‘putten’, waarbij je dat golfballetje in zo weinig mogelijk slagen in de hole moet krijgen. Hier zag ik Wendy een bal putten van zeker vijf meter afstand in een hole die bergop lag. Impressionant hoor, ze schrok er zelf van.”

Game on!

“Om 16:00 uur is het ‘game on’. Ingedeeld in kleinere teams van vier tot vijf personen begon iedereen op een andere hole en hadden we twee uur de tijd om negen holes af te werken. Op het echte veld een golfbal op de green krijgen, is toch wat anders dan de golfbal 100m kloppen (‘slaan’ voor de Nederlanders 😉) tijdens het leren van de swing. Achteraf gezien vond ik dat het moeilijkste: met welke kracht moet je de bal nu slaan? Vooral tijdens het putten liep het bij mij nogal eens fout door te hard tegen die bal te tikken.”

Genieten van een drankje, barbecue en ijsje

“Ik begrijp waarom mensen dit spel graag spelen. Het is echt ontspannend: je hoofd leeg maken en genieten van het gezelschap, het weer en een balletje kloppen. Na de negen holes voltooid te hebben, begaven we ons terug naar het clubhuis waar een lekkere barbecue voorbereid werd. Babbelend en genietend van een drankje en het lekkere eten kwam de dag tot een einde na een softijsje waar je zelf de toppings op mocht doen.

Het was leuk om iedereen nog eens te zien, want de Construsofters zitten goed verspreid over Nederland en België. Het bleek dat ik niet de enige was die er meer dan 150km voor gereden heeft. Ik kijk alweer uit naar de volgende samenkomst in Zevenaar om het verlof in te zetten. Voor de Nederlanders onder ons: dit is de samenkomst van alle collega’s om de start van de zomervakantie te vieren.”