The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Image Alt
  >  Medewerker aan het woord   >  Stage lopen bij Construsoft? Een geslaagd en leerzaam avontuur! 

Stage lopen bij Construsoft? Een geslaagd en leerzaam avontuur! 

Bij Construsoft willen we studenten de kans geven om praktijkervaring op te doen. Daarom hebben we verschillende stageplekken binnen ons bedrijf waar zij kennis kunnen maken met het bedrijfsleven en aan interessante projecten kunnen werken. De jonge garde krijgt hierbij hulp van ervaren, deskundige collega’s. En met de frisse kijk en nieuwe ideeën van de stagiairs kunnen wij onze producten en diensten verbeteren. Rian Roelofs uit Huissen is één van onze stagiairs. Deze 21-jarige student Commerciële Economie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen vertelt over zijn eerste indrukken en ervaringen bij Construsoft.

“Ondertussen zit ik al weer vier maanden bij Construsoft en ben ik meer dan tevreden met mijn keuze van stageplek. Construsoft is een bedrijf met veel passie voor de innovatie van de bouw en biedt superproducten en service aan. Er is een fijne werksfeer en een inspirerende werkomgeving. Als stagiaire én complete leek van het vak ben ik supergoed begeleid. Zo heb ik al mijn collega’s mogen ontmoeten en heb ik een goede kijk gekregen op wat zij elke dag doen. Ik vond het erg leuk dat ik met veel mensen die echt kennis hebben van hun vak, een praatje kon maken over hun interesses in hun vakgebied. Tussendoor was er ook ruimte voor leuke gesprekjes over interesses buiten het werk.”

Geven van gastcollege VR/AR/XR 

“Tijdens mijn stage werd Construsoft uitgenodigd op de HAN in Nijmegen om een gastcollege over Virtual Reality, Augmented Reality en Extended Reality te geven aan een klas Digital Marketing. Collega Christophe vroeg of ik samen met hem dit college kon geven. Dat vond ik een mooie kans. Dit gastcollege heb ik al eerder gezien, namelijk als student. Want van september 2023 tot januari 2024 heb ik zelf de Minor Digital Marketing gedaan. Toen kwam Construsoft ook op school om dit gastcollege over VR/AR/XR te geven. Door het enthousiasme van Christophe en collega Jos tijdens deze les, werd mijn interesse gewekt voor Construsoft. Ik ben onderzoek gaan doen naar Construsoft en heb gevraagd of ik hier stage kon lopen. Superleuk!”

Van student naar gastspreker bij de HAN 

“Na een korte introductie over onszelf, Construsoft en de geschiedenis van VR/AR/XR begon Christophe de presentatie met een verhaal over VR, daarna over AR en als laatste over XR. Hierna volgde een stukje praktijk met de Hololens. Door de klas te betrekken met vragen en veel leuke afbeeldingen en video’s te gebruiken, vloog de tijd voorbij. Het was leuk om hun ideeën over VR/AR/XR en de toekomst hiervan te horen en te bespreken.

Toen was het tijd om de studenten de kans te geven om het zelf te ervaren. Door de Hololens te verbinden met het smartbord voorin de klas kon iedereen meegenieten met wat de student die de Hololens op had, zag. Dit leverde natuurlijk veel gelach en interesse op. Het was een mooie kans voor de studenten om XR te ervaren op een leuke manier. Een geslaagde ochtend dus!”

Meer dan een geslaagde stage 

“Voor school heb ik twee onderzoeken gedaan over de Construsoft BIM Awards, een competitie waarvoor onze klanten hun mooiste BIM-projecten insturen. Mede hierdoor is er dit jaar een recordaantal projecten ingediend en zijn er veel stemmen uitgebracht: iets om trots op te zijn! Op https://construsoftbimawards.com/nl/ vind je alle mooie bouwprojecten die onze klanten hebben aangemeld. Verder gaf Construsoft mij de kans om verschillende dingen te ontdekken, zoals het schrijven van teksten, direct klantcontact hebben via e-mail en telefoon en het geven van een gastcollege. Mijn eerste (meewerk)stage bij Construsoft is me meer dan goed bevallen.”

Ook stage lopen bij Construsoft?  

Construsoft is een toonaangevende leverancier en ontwikkelaar van BIM-software voor de bouw in meer dan 35 landen . Rian: “Lijkt het je leuk om, net zoals ik, stage te lopen of af te studeren bij Construsoft? Er zijn stageplekken beschikbaar op verschillende afdelingen . Hier lees je er alles over.”

Rian Roelofs 

Stagiair Marketingafdeling (februari – juni 2024) 
Student Commerciële Economie, Hogeschool Arnhem Nijmegen