The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Image Alt
  >  Medewerker aan het woord   >  Nieuwe software ontdekken tijdens je stage? Willem ging je voor!

Nieuwe software ontdekken tijdens je stage? Willem ging je voor!

De 20-jarige Willem ter Harmsel, derdejaarsstudent Smart Building bij het Graafschap College, wilde graag bij een bedrijf stage lopen die gebruik maakt van software die hij niet kende. Op een lijst vanuit school met mogelijke stagebedrijven zag hij ook Construsoft staan, leverancier van onder andere de modelleersoftware Tekla Structures. Dit was software waar hij nog niet bekend mee was. Om die reden heeft hij direct een bericht gestuurd en zo is hij terecht gekomen bij de Support afdeling van Construsoft. Lees verder over zijn ervaring bij Construsoft.

Dagelijks in de weer met software

“Tijdens mijn stageperiode heb ik voor het grootst gedeelte gewerkt in de 3D BIM-modelleersoftware Tekla Structures. Hierbij heb ik geleerd hoe ik de software kan gebruiken, heb ik meegekeken op de Support afdeling en enkele opdrachten die ik vanuit school heb gekregen uitgevoerd. Voordat ik hier stage ging lopen had ik nog nooit van de software gehoord en deze dus ook niet gebruikt. Wel heb ik gemerkt dat het tekenen van een staalconstructie in Tekla Structures erg goed werkt. Dit gaat sneller en gemakkelijker dan dat ik gewend was vanuit de programma’s van school. Ik hoop dan ook dat ik hier in mijn laatste jaar ook nog mee kan werken in de lessen.”

 

Mee op bedrijfsweekend naar Praag

“Het meest bijzondere van mijn stagetijd vond ik het leren van het programma Tekla Structures. De tweede dag dat ik hier op stage liep werd ik gevraagd voor het bedrijfsuitje naar Praag. Dat was een mooie binnenkomer om direct op pad te gaan met het hele team. Voor mij was het een ervaring om alle collega’s die op kantoor in Nederland te leren kennen. Dat was anders heel anders gelopen. Ik heb vele mensen mogen leren kennen en daar mooie herinneringen aan overgehouden.”

Basiscursus Tekla Structures voor de hele klas

“Tijdens een stageperiode organiseert school altijd een terugkomdag. Dit keer unieker dan normaal, mijn klasgenoten mochten namelijk langskomen bij Construsoft om een spoedcursus Tekla Structures te volgen. In twee groepen leerden mijn klasgenoten in een dagdeel de software kennen. Hierbij heb ik vooral mijn collega vanuit Construsoft die de opleiding verzorgde geholpen om de vragen van mijn klasgenoten te beantwoorden. Het overgrote deel was erg te spreken over de software en vonden het leuk om een nieuw programma te leren. Zij stonden er zeker voor open om ook Tekla Structures te gebruiken in toekomstige schoolopdrachten.”

Mooie opgedane kennis en ervaring

“Bij Construsoft heb ik een heleboel dingen mogen leren, vooral in het modelleerprogramma van Tekla Structures. Die kennis en ervaring neem ik zeker mee. Reden voor mij om bij Construsoft stage te lopen was ook om te kijken of ik in deze branche zou willen werken. Om echt iets te leren is Construsoft zeker een mooie plek om stage te lopen, een plek die ik iedereen aan zou raden!”

 

Willem ter Harmsel
Stagiair Support afdeling (sept 2022-februari 2023)

 

Wil je ook stage lopen bij Construsoft? Bekijk hier alle vacatures.