The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Image Alt
  >  Sportief   >  ConstruFit: samen werken aan een gezonde levensstijl

ConstruFit: samen werken aan een gezonde levensstijl

Bevorderen van prestaties, een betere sfeer op de werkvloer, verlaging van het stressniveau én een boost voor je gezondheid: samen sporten met collega’s brengt veel voordelen met zich mee! Om die reden is er bij Construsoft een aantal jaren geleden een heuse mini-sportschool opgezet onder de noemer ‘ConstruFit’. Hier kunnen collega’s voor, na of zelfs tussen het werk door zich even in het zweet werken. Inmiddels is er een groep die stipt iedere week op dinsdag tussen 16:30 en 17:30 uur aan de hand van een schema diverse oefeningen doet. Maar er zijn meerdere manieren waarop collega’s samen komen om te werken aan hun gezondheid.

Fruit op kantoor

Maandagochtend ontvangen we iedere week een nieuwe kist met fruit van De Fruitkraam. Iedere keer zitten hier heerlijke stukken fruit in, waarbij ook rekening wordt gehouden met het seizoen. Denk aan aardbeien en abrikozen in de zomer en kiwi’s en mandarijnen in het najaar. Omdat we wel houden van een traktatie met een verjaardag of graag een challenge aangaan met een lekkernij als inzet, is dit een mooie gezonde afwisseling.

Af en toe samen een nieuwe sport uitproberen

Bij Construsoft hebben we een eigen fitnessruimte, waar je samen met collega’s of alleen je in het zweet kan werken. Naast de fitnessruimte gaan we ook af en toe buiten de deur sporten. Zo heeft een aantal collega’s lang getraind om een Obstacle run van 10 kilometer te volbrengen, waarbij een Outdoor Survivalbaan en vele hardlooprondjes Zevenaar aan bod kwamen. Ook bezoeken we regelmatig de padelbaan om een balletje te slaan.

Bij welke club pas jij?

Voor alles verzinnen wij wel een ‘club’. Zo zijn er een aantal collega’s die graag crossen in de omgeving van de Achterhoek en Liemers, die een fietsclub hebben opgericht. In de lente en de zomer worden er diverse routes afgelegd. Ze passen zich graag aan jouw niveau, maar dagen je ook graag uit! 😉

En in de winter… Dan is het tijd om te skiën! Met een groot aantal collega’s wordt ieder jaar in maart een bezoek gebracht aan één van de skigebieden in Oostenrijk. De groep is heel divers en bestaat uit mensen die nog nooit op de ski’s hebben gestaan, beginners en (énorm) ervaren skiërs. Ook gaan er regelmatig mensen mee die de wandelschoenen aantrekken en de hoogtes te voet afleggen. En een bezoekje aan de après-ski, daar houden we ook wel van. Bekijk hieronder maar eens de aftermovie van één van de afgelopen edities.

Ben je iets minder van de fysieke inspanning?

Ook dan is er genoeg leuks te doen met collega’s. Zo wordt er ieder jaar een uitje georganiseerd door de personeelsvereniging, is er een VrijMiBo (of DoMiBO) en komen collega’s ook zelf met leuke initiatieven, zoals een pubquiz. Samen lekker eten doen we ook graag. Bijna dagelijks is er wel een collega die tegen lunchtijd even naar de broodjeszaak of snackbar rijdt. Op vrijdag bezoeken we de markt voor een visje of loempia en tja, wij houden ook wel van een weddenschap (met traktatie als winst 😉), of taart met een verjaardag. Verjaardagen hebben we hier genoeg te vieren met 50+ collega’s…

Dus…

Stok achter de deur nodig met sporten? Of haak je graag aan bij een ritje naar de markt? Kijk eens naar onze vacatures en wie weet zien we jou dan binnenkort ook in de ConstruFit!