Bowlen op de baan en grillen op de vulkaan
De afdeling Marketing ruilde onlangs hun bureaustoelen in voor bowlingballen. Nadenken over het avondeten hoefde hierna niet meer, want de vulkaangrill stond al aan. Van strikes tot in de goot en van biefstukjes tot saladebar: het was een geslaagd avondje teambuilding voor de marketeers van Construsoft.
Na eerst het nodige werk verzet te hebben, trokken we richting ’s-Heerenberg om bij www.bowling-sheerenberg.nl de eigen schoenen om te ruilen voor een sjiek bowlingpaar. Tijd voor actie! Twee uur lang hebben we de ballen laten rollen. De ene keer met een dikke strike als resultaat, een andere keer helaas (weer…) in de goot.
Coole moves
Tussen de bedrijven door werden discussies gevoerd over hoe je de beste worp gooit, hoe de puntentelling eigenlijk werkt en wat het voordeel (of nadeel) is van een zware bal. Jaap ontpopte zich nog als coach voor Dwayne en Wendy, waarbij de conclusie was dat de tips van Jaaps niet per se hielpen. En dat terwijl hij wel als winnaar uit de bus kwam. In het laatste halfuurtje probeerden Jos en Jaap nog de perfecte beenbeweging te maken, zie de video voor één van de pogingen van Jos. Looking good! Een drankje erbij, en wat snacks voor de ergste trek maakte het een sportief begin van het uitje.
Zelf kokkerellen
Na het strijden om de meeste punten en een lamme arm verder, was het tijd om aan tafel te gaan. De vulkaangrill stond al te dampen. Voor wie er niet bekend mee is: een vulkaangrill is een pan in de vorm van een vulkaan, met aan de schuine zijden grillroosters. Onder deze vulkaan staat een bak met water. Door de hitte van het grillen verdampt dit water. De damp verlaat de pan via de grillroosters waarop het vlees ligt met als resultaat lekker mals vlees.
Lekker eten, beetje ouwehoeren
De hamburgertjes, verschillende steaks, kipfilets en schnitzeltjes lagen mooi naast elkaar dicht te schroeien. Voor de collega’s met een gezonde inslag stond de saladebar klaar. Hier lagen ook champignons, ui en paprika klaar om geroosterd te worden op de vulkaangrill. Met wat stokbrood, een patatje en wat sausjes on the side was het heerlijk én gezellig eten. Als laatste mochten we nog langs het ijsbuffet, waar je met sausjes en slagroom je eigen dessert kon samenstellen. Het was lekker tafelen, kletsen en ouwehoeren met elkaar. Met als kers op de vulkaan ein-de-lijk een foto van het complete Team Marketing.