The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Image Alt
  >  Medewerker aan het woord   >  Een kwart eeuw bij Construsoft

Een kwart eeuw bij Construsoft

Op 19 november was Maic Temming 25 jaar in dienst. Best bijzonder, want Construsoft zelf bestaat 26 jaar. Hij was dan ook een van onze eerste werknemers! Onder de geldende coronaregels konden we gelukkig toch een klein feestje organiseren om het te vieren. Hieronder blikt Maic – nu Customer Care Manager – terug op een kwart eeuw bij Construsoft, want in al die jaren heeft hij uiteraard veel verschillende dingen gedaan en gezien…

Wat! Werk je al 25 jaar bij Construsoft?”

Uh, ja. Is daar iets mis mee?

En meestal is de reactie dan “Nee daar is niks mis mee, maar…

In den beginne

Even een korte terugblik naar november 1996 met oprichter Jan, mede-eigenaar Eric en Frank, die laatste ging even later weg. Destijds heette het bedrijf X-service en was gevestigd in het voormalige Unilever laboratorium te Groessen. Klanten waren er ook een paar, in Nederland en België. Dat was het. Ik deed destijds de helpdesk en trainingen, maar er was geen trainingsmateriaal. Niet handig, dus dat heb ik ook opgepakt. Ik stond namelijk overal voor open en dat heb ik geweten. ‘Ow ja, er is volgende week een beurs in Kortrijk, wil je er heen? Eric is er ook.’ ‘Waarom ook niet, ik zal er zijn.’ Beurzen en verkoop waren niet mijn ding en dat werd daar bevestigd. Na een maand of 5 kregen we ook Duitse klanten, ik sprak toch Duits? Stond dat in mijn CV? 😉 Laat maar komen, handel is handel (ik kom uit een familie van handelaren, dus ik begreep het, prima)!

Je bent zo 25 jaar verder

Niet veel later zijn we verhuisd naar de locatie waar we nu nog zitten, toen alleen nog de bovenste verdieping. We kregen een aparte trainingsruimte, helpdeskruimte, meer collega’s… Construsoft groeide gestaag! Ik ben toen ook veel in België geweest om opleidingen te verzorgen, en zelfs een paar keer in Spanje. Na een paar jaar ben ik meer de boel op de supportafdeling gaan regelen en deed af en toe nog opleidingen (dat doe ik heel sporadisch nog omdat ik het leuk vind).

Ondertussen heb ik echt van alles gedaan op de supportafdeling. Vertalingen van de software, training manuals, veel contact met Tekla, ontwikkelingen… Ook de organisatie van de jaarlijkse Opfrisdagen voor zowel Nederland als België kwam in mijn takenpakket, samen met een paar collega’s. Ondertussen is het hele gebouw verbouwd en bijna compleet in gebruik genomen door Construsoft. De laatste jaren focus ik me vooral op klanten bezoeken, mooie dingen maken, webinars plannen en verzorgen, instructievideo’s maken en voordat je het weet zitten er 25 jaren op… En vind ik het nog steeds leuk!

Dat moet gevierd worden

Op 19 november 2021 hebben we mijn jubileum gevierd met de collega’s, die een onvergetelijke video in elkaar hadden gezet met collega’s, oud-collega’s, collega’s uit het buitenland en ook collega’s uit de Tekla-familie. Onvergetelijk en enorm gewaardeerd. Ondanks de coronamaatregelen hebben we toch een heel mooi feestje gehad. Nogmaals dank voor alles!

Mijn motto is: probeer iedere dag iets te leren en blijf jezelf ontwikkelen. Gelukkig kan dat prima binnen Construsoft!


Maic Temming
Customer Care Manager

2002
2013
2021